Contact
Word een van onze eerste 10 Launching Customers en ontvang 50% korting op de abonnementsprijzen
Contact

Zet je medewerkers niet in de kou

19 graden op kantoor; een onnodig compromis

Gepubliceerd op 04/04/22

De temperatuur in overheidsgebouwen gaat naar 19 graden. Dat maakte minister van Klimaat en Energie Rob Jetten vandaag bekend. Een mooie stap op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Of een onnodig compromis?

Jetten laat het niet bij de eigen overheidsgebouwen. Op dit initiatief uit den Haag volgt een grootschalige campagne die bedrijven groot en klein moet overtuigen om ook de thermostaat omlaag te draaien. De afhankelijkheid van Russisch gas moet daarmee drastisch worden verminderd. Een prachtstap op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, MVO in het kort, wordt vaak omschreven als ondernemen met oog voor de 3 P’s: People, Planet, Profit. Niet voor niets staat People in deze afkorting vooraan, en staat voor mensen binnen de organisatie. Deze mensen zijn de échte waarde van de organisatie. De denkkracht, de creativiteit en het probleemoplossend vermogen ligt juist bij deze mensen.

Verschillende onderzoeken aan universiteiten in de Verenigde Staten en Finland tonen aan dat de optimale temperatuur voor kantoorwerk ligt op 22 graden; ruim 3 graden boven het voorstel van Jetten. Wordt het kantoor drie graden warmer of kouder dan die 22 graden? Dan daalt de efficiëntie, de acuratesse én het werknemersgeluk. Proefpersonen in deze studies haalden maar 90% efficiëntie bij deze temperaturen. En dat terwijl het niet alleen mogelijk, maar vooral veel medewerkervriendelijker is om op een ándere manier de afhankelijkheid van Russisch gas af te bouwen.

Comforest zorgt voor energiezuinige, energieneutrale en zelfs energiepositieve kantoorpanden zonder in te boeten op comfort. De ruimtes voorzien van Comforest systemen zijn altijd op een behaaglijke temperatuur als dat nodig is.

Natuurlijk is het mogelijk om met Comforest volledig gasvrij te gaan en te kiezen voor hernieuwbare energie met warmtepompen en zonnepanelen, maar veruit de meeste winst wordt al geboekt wanneer het verbruik van het pand wordt teruggebracht naar de momenten waarop er ook daadwerkelijk mensen aanwezig zijn. Gewoon slim schakelen dus!

Laat de gebruikers van het pand niet de dupe worden van de energietransitie en kies voor een zuinige oplossing zónder ongelukkige medewerkers. Kies voor Comforest, dan doen wij aan het eind van de middag volledig automatisch écht alles uit bij jou op kantoor en overdag zal een ongebruikte ruimte totaal geen energie verbruiken.

Dus zet jij People en Planet beide vooraan? Dan komen we graag met je in contact.

Comforest B.V.
Lauwers 18
9405 BL Assen
Tel: +31 (0)6 55 16 77 43
E-mail: info@comforest.eu

Volg Comforest op:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram